Om Lones terapi
Lones CV
-
- 2014 – 2019: Uddannelse til Psyko- og Familieterapeut ved Kempler Instituttet, som er en 4-årig certificeret uddannelse.
- Jeg har 6 års erfaring med at lave terapi, som var højt vægtet i uddannelsen.
- 1986 – 2020: Lærer i Folkeskolen.


Min vej til at hjælpe andre
I min tid som lærer, har jeg været klasselærer/klassekoordinator, så forældre-samarbejdet har været omdrejningspunktet for den undervisning og det relations-arbejde, jeg har været en del af. Jeg har været lærer dengang, hvor hjemmebesøg var en selvfølge og hvor uformel snak over en kop kaffe var en del af dagsordenen. Det gav uformel stemning, medmenneskelig varme og gode følelser i forhold til at lære forældrene til børnene bedre at kende, før problemer opstod. Vi forebyggede i stedet for at helbrede.
Samarbejdet omkring børn
Nu, hvor skriftlighed og dokumentation gennem elektroniske portaler, er blevet den dominerende måde at kommunikere med forældre på, kan der være langt mellem uformel og indfølt kontakt. Det giver ind imellem frustrationer og misforståelser mellem forældre, lærer og barnet. Samarbejdskulturen mellem forældre og lærere er blevet meget anderledes de sidste ca. 12 år.
Familier er forskellige
Jeg har gennem tiden undervist børn med vidt forskellig baggrund. Det har beriget mig. Gennem forældresamarbejdet med familierne har jeg fået et indblik i et utal af forskellige måder at være familie på. Alle familier har deres egen kultur. Det, der virker for den ene familie, virker nødvendigvis ikke for en anden…
At se børn udvikle sig
En mangfoldighed af udfordringer har der været og en mangfoldighed af løsninger er blevet sat i værk, for at bringe det enkelte barns udviklingspotentiale i samspil med familien og skolens lærere og pædagoger. At se børn udvikle sig og blomstre gennem læring og gennem relationsarbejde – det har været en fantastisk oplevelse.
Terapi når andet ikke lykkes
I perioder er der også børn, der ikke har kunnet trives optimalt, og her har det været altafgørende at alle omkring barnet har rykket sammen og arbejdet tillidsfuldt og målrettet, så barnet har kunnet kommet på ret køl igen.
Når det ikke lykkes med indsatserne i skoleregi, er terapi et oplagt alternativt forum – eller supplement – hvor der er mere tid og hvor hele familien er med i samtalerne om, hvordan familien sammen kommer i trivsel igen.

Familieliv
Jeg har selv tre voksne børn, som jeg har været sammen med min mand om at opdrage. Gennem deres opvækst kender jeg til, at der er udfordringer i familien undervejs. Alle kan ikke trives optimalt hele tiden, og der er også udfordringer i vores familie, som skal tackles. Det kræver stor indlevelse og tålmodighed at være forælder – og børn ; ) – og det kræver retning.
Mine børn har alle dannet deres forskellige familier, og det er en glæde at være med på sidelinjen og følge med i deres og deres børns liv, så godt som tid og efterspørgsel er der.
Fritidsliv
Fra ferier og fritid ved jeg hvor fantastisk det er at opleve noget nyt – noget der adskiller sig fra hverdagen – enten det er sammen med familien, sammen med andre eller på egen hånd.
Ved et sceneskift, rykker perspektivet på hverdagslivet sig. Afslapning, oplevelser – enten det er i anderledes kultur eller anderledes natur – så rykker det ved følelser og tanker om den hverdag, jeg kommer hjem til igen. Det sætter måske endda nyt perspektiv på, og nogen gange har det været med til, at jeg har kunnet se nye muligheder for forandringer til det bedre i min hverdag i min familie.
Og igen… hvis ferie og fritid ikke gør forskellen til det bedre, så er tiden måske inde til reflektionen i terapi…